over mij

Over mij, wie ben ik? Ik ben Milou. Woonachtig in Breda, partner van mijn lieve vriend en moeder van onze heerlijke dochter Elin (maart 2020). Ik ben een boekenwurm, altijd aan het proberen om mijzelf verder te ontwikkelen en meer te leren.

Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik ervaringsdeskundige en daardoor ook in aanraking gekomen met het begrip babyslaapcoach. Ik heb veel informatie opgezocht over de verschillende methoden en zo op het pad gekomen van Droomritme.

“zelf ook niet zo’n makkelijke slaper is...”

Van slaapgebrek tot diploma

Deze methode vond ik het beste passen bij mij en mijn dochter. En er bleek ook nog eens een opleiding te bestaan tot Droomritme coach. Het sprak me onmiddellijk aan. Veel twijfel, want is er ruimte voor het volgen van een opleiding tot babyslaapcoach met een kleintje van nog geen jaar? Die zelf ook nog eens niet zo’n makkelijke slaper is? Maar mijn drang om hier meer over te leren en anderen te helpen die in hetzelfde schuitje zaten was vele malen sterker. Dus trok ik de stoute schoenen aan en solliciteerde op een plaatsje binnen de opleiding. Inmiddels is mijn diploma binnen en is de wens om me officieel slaapcoach te morgen noemen, uitgekomen.

Achtergrond in Social Work

In het verleden heb ik de HBO-opleiding Social Work (richting Maatschappelijk Werk) met succes afgerond. Coaching, het zorgvuldig analyseren van een complex probleem en het bieden van ondersteuning in diverse situaties is mij dus niet vreemd. In 2018 heb ik een vervolgopleiding afgerond waardoor ik mij nu ook Master of Social Work mag noemen. Eind 2020 ben ik gestart met de opleiding tot Droomritmecoach, die ik begin 2022 met een diploma heb mogen afronden. Ik heb hierdoor veel kennis en ervaring op verschillende vlakken die ik in mijn vak als slaapcoach kan toepassen.

Wat kan ik voor je betekenen?

Ieder kind en elk gezin is uniek. Als je bij mij een consult boekt krijg je dan ook een volledig op maat gemaakt plan. Ik kijk naar alle factoren omtrent slaap en ik analyseer zorgvuldig wat er speelt. Ik maak daarbij niet alleen een plan, maar probeer vooral uit te leggen wat er nu precies speelt en hoe het komt dat het slaapprobleem is ontstaan. Zodat je niet alleen weet wat je moet doen, maar ook waarom. En als je goed begrijpt hoe het in elkaar zit, kun je hier ook goed zelf op inspelen. Ik leer je als het ware zelf een beetje je eigen slaapcoach te worden!

#slaapcoach_milou